OBUKA ZA PROGRAME UPRAVLJANJA VATROGASNIM INTERVENCIJAMA – UVI I VATROnet

Program UVI je osnova za djelovanje vatrogasnih postrojbi kod vatrogasnih intervencija i ostalih operativnih aktivnosti. VATROnet i uneseni podaci su osnova za djelovanje vatrogasnih organizacija unutar Vatrogasne zajednice Istarske županije i Hrvatske vatrogasne zajednice.
Zapovjedništvo Vatrogasne zajednice Istarske županije donijelo je odluku o organiziranju obuke za područne vatrogasne zajednice odnosno dobrovoljna vatrogasna društva Istarske županije. Obuku su provodili instruktori Hrvatske vatrogasne zajednice u dvije grupe.

Obuka UVI za prvu grupu održana je 10. veljače 2023. te za obuku VATROnet 18. veljače 2023. u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Umag. Na obuci je sudjelovalo 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Područnih vatrogasnih zajednica Poreč, Umag, Buzet i Pazin.

Obuka UVI za drugu grupu održana je 11. veljače 2023. te za VATROnet 17. veljače 2023. u prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin. Na obuci je sudjelovalo 18 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Područnih vatrogasnih zajednica Pula, Rovinj i Labin.